loading...

Thursday, June 20, 2013

Enam kenderaan bertembung21 Jun 2013
SENAWANG - Enam kenderaan terlibat dalam kemalangan di Kilometer 253 Lebuhraya Utara - Selatan, berhampiran Plaza Tol Senawang di sini, awal pagi semalam.Kejadian yang berlaku kira-kira 4.30 pagi itu menyaksikan enam kenderaan terdiri daripada Perodua Alza, Toyota Altis, Nissan Almeira, sebuah ambulans bernombor plat Singapura serta dua buah lori bertembung sesama sendiri.

Ketua operasi, Pegawai Bomba Kanan II, Ahmad Mohd Akhir berkata, sebuah jentera membabitkan tujuh anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Senawang dikejarkan ke tempat kejadian selepas pihaknya menerima panggilan kecemasan sekitar 4.40 pagi.

“Selain itu, dua anggota Unit Gerak Cepat Bermotosi-kal (RIM) dari Balai Bomba dan Penyelamat Seremban turut bergegas ke lokasi kemalangan bagi memberi bantuan awal kepada mangsa.

“Setibanya di lokasi kejadian, kita dapati salah satu kenderaan mula dijilat api. Bagaimanapun, kebakaran pada Alza berkenaan dapat dikawal dalam tempoh dua minit, sebelum berjaya dipadamkan sepenuhnya 10 minit kemudian,” katanya kepada Sinar Harian, di sini, semalam.

Ahmad berkata, seramai dua anggota ditugaskan memadamkan kebakaran, manakala dua lagi memberi rawatan kecemasan kepada salah seorang mangsa yang tercampak keluar dari Altis.

“Pada masa sama, mangsa yang masih terikat pada katil dalam ambulans yang menuju ke selatan semasa kemalangan itu juga mendapat bantuan paramedik daripada dua anggota,” katanya.

Menurut beliau, tiada kematian dilaporkan dalam insiden tersebut dan kesemua mangsa dibawa ke Hospital Tuanku Ja’afar, di sini untuk menerima rawatan lanjut.

Sementara itu, Pegawai Turus Trafik negeri, Asisten Superintendan Abd Halil Hamzah ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan kejadian dan kes masih dalam siasatan.

Sumber:
sinarharian.com.my/edisi/melaka-ns/kemalangan-enam-kenderaan-1.174035No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Headlines

FeedBurner FeedCount