loading...

Saturday, January 10, 2015

Bertembung Bas Unimap


KANGAR - Seorang lelaki nyaris maut apabila kereta yang dipandunya bertembung dengan sebuah bas yang membawa 45 pelajar Universiti Malaysia Perlis (Unimap) di Jalan Jejawi Hutan Buluh, di sini, petang kelmarin.


Menurut Ketua Balai Bomba Kangar, Zaharul Amin Ahmad, pihaknya menerima panggilan pada jam 6.20 petang sebelum 11 anggota dikerah ke tempat kejadian menggunakan sebuah jentera dan sebuah kereta.

“Tiba di tempat kejadian mangsa, Saifful Rizal Mahadin, 32, yang memandu pacuan empat roda jenis Naza tersepit di tempat duduknya dan dikeluarkan setelah anggota sampai di tempat kejadian pada 6.29 petang.

“Saiful Rizal yang cedera di kaki kemudiannya dibawa ke Hospital Tuanku Fauziah (HTF) menggunakan ambulans. Seramai 45 pelajar termasuk pemandu bas tersebut tidak mengalami sebarang kecederaan,” katanya, semalam.

Sumber:
http://www.sinarharian.com.my/edisi/utara/lelaki-nyaris-maut-kereta-bertembung-bas-1.349176Thursday, January 8, 2015

Dua beranak nyaris maut


SUNGAI PETANI – Dua beranak nyaris maut apabila kenderaan yang dinaiki terbalik ketika melalui Jalan Ambangan Heights, Sungai Petani dalam kejadian kira-kira 9.30 pagi semalam.

Mangsa, Nur Azila Rosli, 30, yang memandu kenderaan berkenaan bersama anaknya, Mohd Derawis Hafiz, empat tahun, sedang dalam perjalanan dari Bukit Bayu, Sungai Lalang menuju ke arah Sungai Petani.

Bagaimanapun, sebaik sampai di pertengahan jalan, mangsa tidak menyedari terdapat laluan yang berlubang sehingga menyebabkan dia hilang kawalan sebelum terbabas.
Kenderaan yang dinaiki kedua beranak itu kemudian terpelanting sehingga merempuh zink pengadang sebuah tapak pembinaan.

Namun setakat ini, kedua-duanya dilaporkan mengalami cedera ringan.

Pegawai Bomba Kanan II, Khairil Shamsul Md Yusof berkata, pihaknya menerima panggilan pada jam 9.30 pagi berhubung kejadian itu.

“Seramai 10 anggota termasuk pegawai dari Balai Polis dan Penyelamat Sungai Petani bersama sebuah jentera bomba, Emergency Medical and Rescue Services (EMRS) serta dua Unit Motosikal Gerak Cepat (RIM) dikejarkan ke lokasi,” katanya.

Menurutnya, apabila sampai, kenderaan yang dinaiki mangsa dilihat dalam keadaan terbalik.

“Bagaimanapun, kedua-dua mangsa telah dikeluarkan dan dibawa mendapatkan rawatan dengan bantuan orang awam.

“Pemantauan di lokasi kejadian turut menemui tumpahan minyak petrol di kawasan kemalangan dan anggota bomba terus melakukan kawalan lokasi kejadian serta mengawal lalu lintas,” katanya.

Sumber:
http://www.sinarharian.com.my/edisi/utara/dua-beranak-nyaris-maut-1.348890Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Headlines

FeedBurner FeedCount