loading...

Thursday, January 8, 2015

Dua beranak nyaris maut


SUNGAI PETANI – Dua beranak nyaris maut apabila kenderaan yang dinaiki terbalik ketika melalui Jalan Ambangan Heights, Sungai Petani dalam kejadian kira-kira 9.30 pagi semalam.

Mangsa, Nur Azila Rosli, 30, yang memandu kenderaan berkenaan bersama anaknya, Mohd Derawis Hafiz, empat tahun, sedang dalam perjalanan dari Bukit Bayu, Sungai Lalang menuju ke arah Sungai Petani.

Bagaimanapun, sebaik sampai di pertengahan jalan, mangsa tidak menyedari terdapat laluan yang berlubang sehingga menyebabkan dia hilang kawalan sebelum terbabas.
Kenderaan yang dinaiki kedua beranak itu kemudian terpelanting sehingga merempuh zink pengadang sebuah tapak pembinaan.

Namun setakat ini, kedua-duanya dilaporkan mengalami cedera ringan.

Pegawai Bomba Kanan II, Khairil Shamsul Md Yusof berkata, pihaknya menerima panggilan pada jam 9.30 pagi berhubung kejadian itu.

“Seramai 10 anggota termasuk pegawai dari Balai Polis dan Penyelamat Sungai Petani bersama sebuah jentera bomba, Emergency Medical and Rescue Services (EMRS) serta dua Unit Motosikal Gerak Cepat (RIM) dikejarkan ke lokasi,” katanya.

Menurutnya, apabila sampai, kenderaan yang dinaiki mangsa dilihat dalam keadaan terbalik.

“Bagaimanapun, kedua-dua mangsa telah dikeluarkan dan dibawa mendapatkan rawatan dengan bantuan orang awam.

“Pemantauan di lokasi kejadian turut menemui tumpahan minyak petrol di kawasan kemalangan dan anggota bomba terus melakukan kawalan lokasi kejadian serta mengawal lalu lintas,” katanya.

Sumber:
http://www.sinarharian.com.my/edisi/utara/dua-beranak-nyaris-maut-1.348890No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Headlines

FeedBurner FeedCount