loading...

Thursday, January 30, 2014

3 Maut 3 KenderaanInalillahi wainailaihi rojiun

30 Januari 2014
KUALA TERENGGANU: Tiga maut manakala dua beradik parah dalam kemalangan membabitkan tiga kenderaan di Kilometer 29, Jalan Kuala Terengganu-Kota Bharu, dekat Kampung Sungai Ikan, di sini, pagi tadi.

Dalam kemalangan jam 10 pagi itu, pemandu Proton Waja, Sajunairi Nafi, 31, dari Pasir Puteh, Ayer Lanas, Kelantan serta pemandu dan penumpang depan Perodua Myvi, Amin Mohamad, 31, dan Hamidah Amit, 42, dari Bandar Permaisuri, meninggal dunia di tempat kejadian.

Dua lagi penumpang Perodua Myvi iaitu Nurul Hidayu Mohd Nasir dan Nurul Hafizal Mohd Nasir dari Bandar Permaisuri dilaporkan parah dan dirawat di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ).

Ketua Polis Daerah Kuala Terengganu Asisten Komisioner Zamri Shamsuddin berkata, kejadian dipercayai berlaku apabila kereta Waja dipandu Sajunairi yang datang dari arah Kuala Terengganu menghala ke Setiu dikatakan hilang kawalan sebelum masuk ke laluan Perodua Myvi.

Beliau berkata, kejadian itu menyebabkan kenderaan dinaiki Sajunairi melanggar Perodua Myvi dipandu Amin sebelum Proton Waja itu berpusing dan merempuh pula sebuah kenderaan pelbagai guna jenis Toyota Vellifire yang sebelum ini berada di belakang Proton Waja.


"Akibat kejadian itu, tiga mangsa meninggal dunia di tempat kejadian manakala dua mangsa yang parah dikejarkan ke HSNZ untuk rawatan lanjut. Bagaimanapun, pemandu Vellfire tidak mengalami kecederaan," katanya.

Sumber:
http://www.hmetro.com.my/articles/Tigamautnahastigakenderaan//Article?BeritaUtamaWednesday, January 29, 2014

Hancur diseret 40 kilometer
Inalillahi wainailaihi rojiun

29 Januari 2014
IPOH: Seorang penunggang motosikal maut dan anggota badannya hancur selepas terbabit dalam kemalangan dipercayai dengan kenderaan berat sebelum diseret sejauh lebih 40 kilometer, awal pagi tadi.

Dalam kejadian jam 2.30 pagi itu, serpihan daging dan motosikal mangsa jenis Honda EX5 ditemui di Kilometer 274.2 arah Selatan kira-kira 800 meter ke susur keluar Ibu Pejabat Jabatan Pengangkutan Jalan Ipoh

Serpihan daging dan sebahagian tangan serta kaki mangsa kemudian turut ditemui Kilometer 317 kawasan Tapah arah Selatan.

Pemeriksaan melalui nombor pendaftaran motosikal yang ditemui, mangsa dikenalpasti sebagai Ahmad Mahmud, 25, beralamat di Lot 15 Kampung Majidi, Serdang, Kedah yang dalam perjalanan dari kampungnya ke tempat kerja di kilang PROTON di Tanjung Malim, dekat sini.

Ketika kejadian keadaan cuaca baru lepas hujan dan jalan licin.


Difahamkan ibu mangsa sudah dimaklumkan mengenai kemalangan ngeri itu.

Sumber:
http://www.hmetro.com.my/articles/Mautdiseret40kilometer//Article?BeritaUtama
http://www.nst.com.my/opinion/letters-to-the-editor/gruesome-find-by-plus-ronda-on-north-south-expressway-1.472944Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Headlines

FeedBurner FeedCount