loading...

Tuesday, August 19, 2014

Tiga Tentera Maut Terlibat Kemalangan


19 Ogos 2014, Kuantan: Tiga anggota tentera maut manakala seorang lagi parah selepas kereta yang mereka naiki terbabas dan melanggar sebatang pokok dalam satu kemalangan di Batu 3, Jalan Gambang, malam tadi.

Dalam kejadian kira-kira jam 11.55 malam itu, kesemua mangsa tercampak keluar dari kenderaan berkenaan menyebabkan Mohd Fahmi Jap, 23, Mohd Ilias Abu Seman, 23, dan Mohd Faizal Zainol, 26, maut di tempat kejadian manakala Shamzuri Awang, 23, parah dan dikejarkan ke Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) untuk rawatan.

Pemangku Ketua Jabatan Ketenteraman Awam dan Trafik Negeri Deputi Superintendan Mohamad Noor Yusof Ali berkata, ketika kejadian kesemua mangsa yang menaiki kereta jenis Honda dalam perjalanan dari bandar ini pulang ke Kem Batu 10, di sini.

"Setibanya di tempat kejadian kenderaan berkenaan tiba-tiba hilang kawalan dan terbabas ke kiri jalan sebelum merempuh sebatang pokok dan masuk ke dalam longkang.


"Rempuhan itu menyebabkan kereta itu remuk teruk dan kesemua mangsa tercampak keluar secara berasingan menyebabkan tiga daripada mereka maut serta merta di tempat kejadian," katanya.


Siasatan awal mendapati, kereta berkenaan dipercayai dipandu laju dan keadaan jalan yang licin akibat hujan lebat.
Sumber:
http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Tigaperwiramaut/Article/
http://www.tv9.com.my/beritatv9/tajuk_utama/Tiga_Tentera_Maut_Seorang_Parah_Terlibat_Kemalangan.html#.U_Mlq8WSzD4Maut Kereta Perisai Terbalik


19 Ogos 2014, SANDAKAN: Dua anggota tentera maut manakala empat lagi parah selepas sebuah kereta perisai Adnan milik Angkatan Tentera Malaysia (ATM) terbalik di Jalan Sungai Tiram, Batu 19, dekat sini, pagi tadi.

Dalam kejadian jam 11.40 pagi itu, dua mangsa meninggal dunia di tempat kejadian, manakala empat yang parah dihantar ke Hospital Duchess of Kent, di sini, untuk rawatan lanjut.

Dua anggota tentera yang maut ialah Mohd Hanif Patahur Rahim, 31, dan Ahmad Fikri Mansor, 23.

Mereka yang cedera ialah pemandu kereta perisai, Mohd Faizal Ahmad, 29; Mohd Amaruddin Che Soh, 29; Mohamad Haffez Khairudin, 24; dan Ifaiznor Ismail, 29.

Mereka bersama anggota yang cedera adalah dari Kem Batu 10 di Kuantan, Pahang yang bertugas di sini mengikut Kawasan Keselamatan Khas Pantai Timur Sabah (ESSCOM) mulai 15 Jun lalu hingga 15 September ini.

Difahamkan, ketika kejadian mereka dalam perjalanan pulang ke Kem Sri Kinabatangan bersama sebuah lagi kereta perisai selepas menjalankan rondaan keselamatan di sebuah resort di sini.

Jenazah kedua-dua mangsa, Mohd Hanif yang berasal dari Johor dan Ahmad Fikri dari Kelantan, akan dihantar pulang ke kampung halaman mereka, esok.

Sumber:
http://www.bharian.com.my/node/1448


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Headlines

FeedBurner FeedCount