loading...

Wednesday, February 27, 2013

Plaza Tol KESAS dirempuh treler

28 Februari 2013
Shah Alam: Seorang lelaki nyaris maut selepas treler dipandunya merempuh sebuah pondok tol di Plaza Tol Kemuning, Lebuh Raya Shah Alam (KESAS), tengah hari semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 1.30 tengah hari itu, mangsa yang berusia 40-an itu dalam perjalanan ke Pelabuhan Klang bernasib baik kerana hanya mengalami kecederaan ringan walaupun tersepit di tempat duduk pemandu.


Kejadian dipercayai berpunca daripada kerosakan brek menyebabkan treler itu gagal untuk diperlahankan sebaik tiba di plaza tol.

Rempuhan kuat menyebabkan pondok tol berkenaan remuk, namun tiada pekerja tol dilaporkan cedera kerana pondok itu kosong ketika kejadian.


Pegawai Operasi Bomba dan Penyelamat Shah Alam Jumari Husin berkata, enam anggotanya dikejarkan ke tempat kejadian sejurus menerima panggilan kecemasan jam 1.37 tengah hari. Menurutnya, pemandu terbabit gagal dikeluarkan selepas treler dipandunya remuk sehingga memaksa anggota bomba menggunakan peralatan khas bagi mengeluarkannya.


“Kami mengambil tempoh tiga minit mengeluarkan mangsa yang cedera ringan selepas semua pintu kenderaannya remuk dan gagal dibuka,” katanya.


Sumber:
http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Trelerrempuhpondoktol/Article/index_html


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Headlines

FeedBurner FeedCount