loading...

Friday, September 27, 2013

Biarlah saya cedera27 September 2013
Melaka: “Biarlah saya cedera pun tidak mengapa, tetapi jangan pengguna lain,” kata Md Yusof Wali Mahmud, 47, yang nekad membelok lori dipandunya hingga terbalik semata-mata mahu mengelak daripada melanggar kenderaan lain selepas brek lori itu mengalami kerosakan ketika menuruni bukit di Persimpangan Ayer Keroh Lama, Bukit Beruang, di sini, semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 12.30 tengah hari, lori 10 tan membawa muatan tanah dipandu bapa kepada tujuh anak itu nyaris melanggar beberapa kenderaan lain yang sedang menunggu lampu isyarat di kawasan berdekatan Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) negeri.

Difahamkan, kemalangan yang mengakibatkan kesesakan teruk itu turut membabitkan sebuah Proton Iswara dipandu seorang pemuda berusia 20-an, namun kenderaannya hanya terkena tanah dibawa lori terbabit yang bertaburan di atas jalan.

“Ketika menuruni bukit dari arah IPK, saya terkejut apabila brek lori tiba-tiba tidak berfungsi dan melihat beberapa kenderaan lain di depan sedang menunggu lampu isyarat yang ketika itu merah.

“Bagi mengelak berlaku perlanggaran, saya membelok ke kiri persimpangan jalan itu hingga menyebabkan lori dipandu terbalik di tengah jalan,” katanya ketika ditemui di tempat kejadian, di sini, semalam

Sumber:
hmetro.com.my/articles/2013092704162520130927041625//Article?HarianMetroNo comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Headlines

FeedBurner FeedCount