loading...

Friday, March 29, 2013

2 Proton Satria bertembung
30 Mac 2013
KIJAL – Dua parah sementara seorang cedera selepas dua Proton Satria Neo bertembung hingga mengakibatkan kedua-dua kenderaan itu remuk dalam nahas di Kilometer 131.8 Jalan Kuala Terengganu – Kuantan di Meraga Beris, dekat sini, kira-kira jam 6.10 petang kelmarin.

Dua yang parah termasuk seorang ibu hamil, Tengku Akmaliana Tengku Zainuddin, 26, yang mengalami patah paha kanan dan patah ibu jari kaki kiri, selain difahamkan kandungannya turut mengalami pendarahan.

Seorang lagi yang parah adalah pemandu kereta berlainan yang juga pekerja swasta, Amarul Hafiz Zaharudin, 23, selepas tersepit di tempat duduk pemandu dan mengalami pendarahan dalam badan serta cedera di kepala.

Amarul Hafiz dilaporkan masih tidak sedarkan diri.

Nahas ngeri itu dipercayai berlaku berikutan kereta yang dipandu Amarul Hafiz yang dalam perjalanan dari Kemaman menghala ke Kuala Terengganu terbabas, lalu masuk ke laluan bertentangan dan berlanggar secara berdepan dengan kereta yang dipandu pasangan guru, Nasrullah Abd Rahman, 26, dan isterinya.

Ketua Polis Daerah Kemaman, Superintendan Che Suza Che Hitam berkata, ketika itu Nasrullah dan isterinya dalam perjalanan dari Felda Kerteh 4 menghala ke Gebeng, Kuantan.

“Selepas bertembung, kereta yang dinaiki Amarul Hafiz terpelanting lalu terbalik di sebelah kaki lima jalan dengan empat tayarnya ke atas dan enjin keretanya turut tercabut.

“Akibat pertembungan itu, Nasrullah pula terseliuh ibu jari tangan kiri, cedera di bahagian lutut sebelah kanan dan mengalami bengkak-bengkak,” katanya semalam.

Sumber:
http://www.sinarharian.com.my/edisi/terengganu/ibu-hamil-parah-dua-proton-satria-bertembung-1.144280


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Headlines

FeedBurner FeedCount