loading...

Sunday, December 8, 2013

Aksi maut Fast And Furios


8 Disember 2013
REMBAU: Tindakan lima warga India beraksi ala filem Hollywood, 'Fast And Furios' memakan diri apabila kesemua mereka terbunuh selepas kereta dinaiki terbabas sebelum terjunam ke gaung sedalam 20 meter di Kilometer 240.6, lebuhraya PLUS arah selatan, dekat Plaza Tol Pedas/Linggi, kira-kira 4.30 petang.

Dalam kejadian itu, mangsa D Ponneri, 23; S Annand Meenakshi, 23; V Ragunathan, 28 dan S Karupannan, 29 mati di tempat kejadian akibat kecederaan parah di bahagian kepala serta badan.

Keempat-empat mayat dibawa ke Hospital Tampin, dekat sini untuk bedah siasat.

Bagaimanapun, rakan mereka, Vijay Khatik, parah namun meninggal dunia ketika menerima rawatan di Hospital Tuanku Jaafar Seremban (HTJS), dekat sini, kira-kira 7 malam.


Sumber polis berkata, lima mangsa terbabit dari Chennai, India, difahamkan melancong ke Singapura beberapa hari lalu sebelum bertindak memasuki negara ini dengan menaiki kereta jenis Toyota Altis bernombor pendaftaran negara itu (Singapura).

Katanya, selepas bersiar-siar dan membeli-belah di Kuala Lumpur, kesemua mereka dikatakan mahu pulang semula ke republik itu.

"Dalam perjalanan pulang, pemandunya dikatakan membawa laju kenderaan dipercayai 160 kilometer sejam sebelum kereta hilang kawalan di lokasi kejadian.

"Akibatnya kereta dipandu terbabas dan 'terbang' ke gaung seperti dalam aksi filem Hollywood, Fast and Furious," katanya.

 Aanad Meenakshi

 V Raghunathan

 Karupannan

D Ponneri

Sumber:
http://www.hmetro.com.my/articles/Keretaterbangjunamgaung/MA/Article
http://www.nst.com.my/opinion/columnist/5-indian-nationals-killed-in-crash-1.425996No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Headlines

FeedBurner FeedCount