loading...

Tuesday, June 24, 2014

Bas rempuh treler


24 Jun 2014
Jasin: “Jeritan dan tangisan bergema di dalam bas sejurus kemalangan berlaku. Pada masa sama, kelihatan ramai mangsa cedera dan ada antara mereka tersepit di celah tempat duduk penumpang,” kata Teh Yee Wan, 25, penumpang bas ekspres yang mengalami kemalangan dengan sebuah treler di Kilometer 187.1, Lebuhraya Utara-Selatan arah selatan, di sini, semalam.

Menurutnya, suasana di dalam bas ketika itu amat kelam-kabut apabila ada penumpang menjerit kesakitan dan terkejut selain beberapa mangsa mengalami kecederaan di anggota badan.

“Saya terjaga selepas seorang penumpang tercampak ke atas badan saya sebaik kemalangan berlaku. Malah, kerusi tempat duduk saya turut beralih kedudukan,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian, di sini, semalam.

Dalam kejadian jam 6.30 pagi, seorang penumpang parah, sembilan cedera manakala 15 lagi terselamat selepas bas ekspres dinaiki merempuh belakang treler membawa muatan pembetung.

Seorang lagi penumpang, Chee Len Kang, 23, berkata, dia yang tidur terjaga sebaik kemalangan berlaku dan bersyukur kerana terselamat.

Sumber:
http://www.hmetro.com.my/articles/Tangisanbergema//Article?BeritaUtama


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Headlines

FeedBurner FeedCount