loading...

Thursday, September 18, 2014

Pemandu maut lori terbalik


18 September 2014
BENTONG - Seorang pemandu lori muatan besi buangan maut dalam kemalangan di Kilometer 14.5 Jalan Genting Hinghland kira-kira jam 6.10 petang semalam.

Ketua Polis Daerah Bentong, Superintendan Mohd Mansor Mohamad Nor berkata, ketika kejadian, mangsa K Veloo bersama seorang kelindan, Dhanis, 25, dalam perjalanan dari Genting Highland menuju ke Sungai Besi, Kuala Lumpur.

Menurutnya, berdasarkan siasatan awal mendapati, mangsa gagal mengawal kenderaannya di lokasi kejadian mengakibatkan lori itu terbabas ke kanan dan melanggar pembahagi jalan lalu terbalik.

“Kelindan lori terbabit bagaimanapun berjaya melompat keluar dari kenderaan semasa lori terbabit melanggar pembahagi jalan,” katanya.

Katanya, lori terbabit kemudiannya terbalik ke lorong sebelah kanan mengakibatkan pemandu lori tersepit.

“Pemandu lori meninggal dunia di tempat kejadian manakala kelindan yang sempat menyelamatkan diri itu hanya mengalami kecederaan ringan di kaki,” katanya.

Tambahnya, kes disiasat di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Katanya lagi, berdasarkan siasatan awal juga mendapati ketika kejadian lokasi kejadian merupakan jalan berselekoh menurun bukit dari Genting Highland manakala permukaan jalan kering dan juga cuaca cerah.

Sumber:
http://www.sinarharian.com.my/edisi/pahang/pemandu-maut-tersepit-lori-terbalik-1.317797
No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Headlines

FeedBurner FeedCount