http://go.onclasrv.com/afu.php?zoneid=1412177 Kemalangan Jalan Raya: Mazda CX-5 Tercampak Dari Jambatan Pulau Pinang
loading...

Tuesday, January 22, 2019

Mazda CX-5 Tercampak Dari Jambatan Pulau PinangSEBUAH kereta tercampak ke dalam laut berhampiran Jambatan Pulau Pinang pada 20 Januari 2019.

Dalam kejadian jam 2.50 pagi itu, kenderaan terbabit dipercayai terbabit dalam kemalangan dengan sebuah Toyota Vios sebelum tercampak ke dalam laut di Kilometer 4 Jambatan Pulau Pinang ketika menghala ke Seberang Perai.

Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pulau Pinang berkata, Toyota Vios terbabit remuk di hadapan dan belakang, ketika pasukan penyelamat tiba di lokasi kejadian.

Bagaimanapun, katanya, ketika kejadian saksi mendakwa ada sebuah lagi kenderaan terjunam ke dalam laut.

“Kita bekerjasama dengan polis marin bagi misi mencari dan menyelamat.

“Bot digunakan di lokasi kejadian untuk mencari kenderaan terbabit,” katanya dalam satu kenyataan media di sini.polis akan merekodkan keterangan pemandu kereta Toyota Vios berusia 21 tahun itu yang kini masih dirawat di Hospital Seberang Jaya (HSJ) dan dilaporkan dalam keadaan stabil.

“Sama ada lelaki itu akan ditahan atau sebaliknya bergantung pada siasatan yang polis jalankan. Beri ruang kepada polis lengkapkan siasatan,” katanya.​​​​​​​

Beliau berkata polis juga masih menunggu laporan ujian darah pemandu Toyota Vios itu untuk memastikan sama ada lelaki berkenaan berada di bawah pengaruh alkohol dan dadah ketika kemalangan berkenaan atau tidak.

“Selain laporan ujian darah, pihak polis juga menunggu laporan perubatan lelaki itu daripada doktor merawatnya bagi membantu siasatan kes kemalangan berkenaan,” katanya.

Dalam kemalangan pukul 2.54 pagi itu, sebuah kereta terhumban ke dalam laut selepas terbabit kemalangan dengan sebuah kenderaan di Kilometer 4.0 Jambatan Pulau Pinang menghala Perai, dekat sini awal pagi semalam.

Pemandu kereta yang terhumban ke dalam laut itu adalah seorang lelaki dikenali sebagai Moey Yun Peng berusia 20 tahun yang juga pelajar sebuah kolej swasta.No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My Headlines

FeedBurner FeedCount